BOHO GLAMPING - DAŠAK LUKSUZA U NETAKNUTOJ PRIRODI Šta je boho stil i kako ga primeniti u glamping-u?

boho glamping

Pretvoriti šator u dom - upravo to bi ukratko bila definicija boho glampinga. 

Sam naziv boho, od kojeg i potiče ime ovog jedinstvenog stila sadržan je u reči bohemian (naše. boemi), upravo su u Francuskoj tako nazivali večne tragače za inspiracijom, poete, slikare, ljude koji su rado putovali, uživajući u jednostavnosti, prirodi, ali i lepom. Iz ovoga je i proistekao stil koji odiše slobodom kretanja, udobnim, lepršavim komadima šarenih, cvetnih i orijentalnih dezena. Stil koji se umnogome razlikovao od visoke mode, ne samo svojim izgledom, već i svojom dušom.

Kasnije se ovaj stil preneo i nauređenje prostora te danas imamo i boho enterijere inspirisane upravo dezenima garderobe koje se nosila, kao i udobnošću i praktičnošću.

Kada je reč o udobnom glamping-u, boho glamping pak upravo se odnosi na uređenje šatora tako da on odaje utisak doma, odnosno sadrži sve ono što nam je neophodno za udoban i prijatan boravak u "domu u prirodi" - to je pre svega krevet, udobna fotelja, stočić sa sitnicama koje želimo da koristimo, kao i mnoštvo šarenih jastuka, tepiha i zavesa za dodatnu vedrinu, toplinu i udobnost. 

Ovakav vid kampovanja postao je izuzetno popularan pre svega među mladim hipsterima, ali i među onima koji svoje posebne dane (rođendane, svadbena veselja, devojačke večeri) žele da obeleže na jedinstvnen način i na jedinstvenom mestu.  Boemska estetika takođe se ističe cvećem, lampionima, ali i hvatačima snova svojstvenim za sanjare i nepopravljive romantike. Naslovna fotografija: Photo by Toni Koppanen from Pexels