Jedinstveno kampovanje zvano GLAMPING Šta je glamping i zašto ga toliko obožavamo?

glamping

Glamping (skraćeno od glamurozno, luksuzno kampovanje) predstavlja novi, vrlo popularan vid kampovanja koji vam omogućava da kampujete u luksuznim kolibama, brvnarama vrhunskog kvaliteta i opremljenosti (gotovo kao u hotelima sa najvišim zvezdicama), u isto vreme boraveći u prirodi i uživajući njenu jednostavnost i spokoj. 

Ovaj, možemo reći ekološki koncept putovanja i boravka u prirodi pruža vam osećaj komfora, bezbednosti, ali i aktivizma u vidu najrazličitijih sportova koji se uz boravak nude. Najčešće su to vožnja kajakom, biciklizam, planinarenje, rafting... U svetu glampinga važi “što je smeštaj neobičniji, to bolje”. Poslednjih godina se tako pojavila i varijanta smeštaja u pećinama, podmornicama, ledenim hotelima i rekonstruisanim starim avionima, vozovima i automobilima (daljine.rs). Vrlo popularan je i takozvani boho glamping o kome ćemo vam pisati u narednom blogu.

 Nesumnjivo je da je upravo ovakav vid kampovanja vrlo popularan iz razloga što prilikom takvom kampovanja ne moramo brinuti o pristupu vodi, o toploti, ali pre svega i o bezbednosti. Ušuškani u udobnost, u isto vreme vrlo duboko u netaknutoj prirodi u nama budi jedinstveni osećaj i neverovatan spokoj.

A kako je ova godina bila vrlo izazovna za sve zasigurno je da bi nam upravo ovakav vid odmora, van gužve, ljudi, u skladu sa prirodom i mirom bio preko potreban.


Naslovna fotografija: Photo by cottonbro from Pexels