PRODALA KUĆU, KUPILA KOMBI I PRETVORILA GA U KUĆICU KAKO ORGANIZOVATI ŽIVOT U KOMBIJU

Ona je pretvorila kombi u kućicu iz bajke u kom sada živi sve vreme. U šest metara dug Fiat Ducato Maxi smestila je kuhinju, dnevnu sobu, spavaću, radnu i kupatilo. I sve to je sama izdizajnirala nakon godinu dana prikupljanja ideja. Upoznajte 64-godišnju Britanku Claire koja živi u kombi-kućici.

Njena kombi-kućica se zove "The Mouse House" jer je na ulazu čekaju dve drvene figure miša. I sve ostalo je od drveta. Ovaj kombi ima drvena vrata, drvenu kuhinju, drveni nameštaj. Sve je funkcionalno i savršeno isplanirano budući da je Claire umetnica i svaki ćošak je u milimetar isplanirala i nacrtala.


Claire je imala kuću koju je kupila na kredit. Međutim, kako je zarada samostalnih umetnika mala, otplaćivanje kredita je postalo ne samo teško, nego i uzaludno jer je živela sama u velikom prostoru. Onda je pomislila zašto ne bi kupila nešto što ne mora da otplaćuje na kredit. Nakon godinu dana istraživanja i prikupljanja ideja za kombi-kućicu, odlučila je da proda kuči, otplati kredit i kupi kombi. Potom je pronašla majstore koji su joj napravili ono što je zamislila.

Kako bi i zimi mogla da živi u kombi-kućici, svi zidovi su obloženi izolacionim pločama. Struju dobija putem solarne energije, a vodu iz bojlera koji je ugrađen ispod kombija. Kupatilo, zapravo wc šolja i tuš nalaze se tik uz spavaći krevet.

Claire kaže da je želela da namesti sve po svom ukusu - umetnički. I zaista se vidi da je brinula o svakom detalju. Cilj je očigledno bio da sve bude estetski savršeno, ali i funkcionalno.

Mnogi je pitanju da li se plaši da bude sama u nekoj šumi ili livadi gde obično parkira kombi-kućicu. Ali, stvar je vrlo jednostavna. Claire za tili čas može da pređe u kabinu za volan i da se odveze.