ZigaForm version 5.5.1

GLAMPING-UDOBNO I LUKSUZNO KAMPOVANJE U NETAKNUTOJ PRIRODI

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Glamping (skraćeno od glamurozno, luksuzno kampovanje) predstavlja novi, vrlo popularan vid kampovanja koji vam omogućava da kampujete u luksuznim kolibama, brvnarama vrhunskog kvaliteta i opremljenosti (gotovo kao u hotelima sa najvišim zvezdicama), u isto vreme boraveći u prirodi i uživajući njenu jednostavnost i spokoj. 

Ovaj, možemo reći ekološki koncept putovanja i boravka u prirodi pruža vam osećaj komfora, bezbednosti, ali i aktivizma u vidu najrazličitijih sportova koji se uz boravak nude. Najčešće su to vožnja kajakom, biciklizam, planinarenje, rafting… U svetu glampinga vrlo je važno da je smeštaj jedinstven i neuobičajen stoga se se mnogi ljudi dosetili da svoje „kamp kućice“ postave na najneuobičajenija mesta (pa čak i pod vodom), ili ih konstruišu od leda, starih lokomovtiva, aviona… (http://www.campingfruskagora.com/blog/jedinstveno-kampovanje-zvano-glampi).

 Nesumnjivo je da je upravo ovakav vid kampovanja vrlo popularan iz razloga što prilikom takvom kampovanja ne moramo brinuti o pristupu vodi, o toploti, ali pre svega i o bezbednosti. Ušuškani u udobnost, u isto vreme vrlo duboko u netaknutoj prirodi u nama budi jedinstveni osećaj i neverovatan spokoj.

A kako je ova godina bila vrlo izazovna za sve zasigurno je da bi nam upravo ovakav vid odmora, van gužve, ljudi, u skladu sa prirodom i mirom bio preko potreban.

Naslovna fotografija: Photo by cottonbro from Pexels

Podelite ovaj blog sa vašim prijateljima

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin