ZigaForm version 5.5.1

Slikarska kolonija Eko Art Kamp – predstavljanje učesnika i njihovih umetničkih radova

U period od 08. do 13. novembra Stražilovo je postalo dom za više od 10 vrsnih umetnika, koji su u prostorijama gastro-rekreativnog centra nadomak našeg kampa uživali u svim lepotama prirode. Inspirisani njome, njenim jesenjim koloritom, ali i dobrom atmosferom i medjusobnom razmenom iskustava i emocija, nastalo je tako na desetine predivnih umetničkih dela koja će ostati da svedoče o danima provedenim na obroncima ove panonske lepotice…

Više o samom događaju možete pročitati na LINKU, dok vam u nastavku teksta predstavljamo deo učesnika, kao i njihove umetničke radove nastale u okviru ove jedinstvene i prve po redu Eko Art Kamp slikarske kolonije.

PANIĆ JOVICA-JOLE – Pedagoški radnik

Rođen u Rumi 1959. godine. Član Evropske Akademije Umetnosti sa sedištem u Liježu. Izlagao na više kolektivnih i  samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

JOVANA POPOVIĆ BENIŠEK – Akademski slikar Master primenjenog slikarstva

Rođena u Novom Sadu 1965. godine. Zaposlena kao profesor likovne kulture u Karlovačkoj Gimnaziji. Izlagala na 30 samostalnih izložbi u Srbiji i inostranstvu. Osnivač i  vlasnik muzeja šibica u Sremskim Karlovcima. Član ULUV-a i IKOM-a.

DANILO VUKSANOVIĆ – Slikar

Rođen u Somboru 1973. godine. Diplomirao na Akademiji likovnih umetnosti u Novom Sadu , smer grafika 1998. godine. Magistrirao na istoj Akademiji. Član Međunarodnog Muzejskog Komiteta, SULUV-a i ULUS-a. Zaposlen u Galeriji Matice Srpske kao konzervator-restaurator. Izlagao samostalno više puta u zemlji i inostranstvu. Učesnik više kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

ZORAN TAIROVIĆ – Multimedijalni umetnik

Rođen u Novom Sadu 1966. godine. Diplomirao Grafiku na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu, doktorirao na novosadskom Univerzitetu. Bavi se slikarstvom, komponovanjem i režijom. Izlagao na više samostalnih i kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

ZORICA ĐORĐEVIĆ – Diplomirani vajar

Rođena u Paraćinu 1973. godine. Izlagala na grupnim izložbama i učesnik više kolonija.

DEJAN DEKI MILIVOJEVIĆ – Slobodni umetnik

Rođen u Jagodini 1967. godine. Član ULUS-a i ULUPUDS-a. Izlagao na samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Učesnik više likovnih kolonija.

OLIVERA PROTIĆ – Slikar- Scenograf, Likovni pedagog

Rođena u Kikindi 1962. godine. Član ULUPUDS-a. Izlagala na mnogim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Autor više desetina samostalnih izložbi , tv scenografija, kostima…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *